10-04-2014

Spelen met wat er is

Voor het avondeten maakten de hippies een kring, handen vast, en zongen een soort gebed. Lekker kort, niet al te sentimenteel, zodat t werkt. We aten tortilla en dronken water. De Wizzard bracht zijn fles urugo in om te delen met de mensen. Hij werd teruggestuurd, want in het klooster werd niet gedronken. Ook prima.

Na het eten verdween ik in een van de grote stoelen naast de gigantische open haard. De Wizzard pakte een stofzuigpijp en speelde didjeridu. De hippies werden dol van blijdschap. Ze pakten een gitaar - natuurlijk, het zijn hippies - en speelden mee.


De kolonie is relaxed, dus mochten we tot tien uur ontbijten. We lagen nog in bed te aarzelen, ik vroeg aan de Wizzard wat hij wilde. 'I don't know. My consiousness went beyond space and time.' Maar uiteindelijk waren het de eigengemaakte jams die hem naar de tafel lokten.

De mensen maakten de gangen en de kamers schoon, vandaag verdween Ali in de keuken, en vond de Wizzard plastic pijpen en leerde de mannen op de dideridu te spelen. Voor een van de mannen was het een droom die uitkwam, hij had het zo vaak geprobeerd en nu had de Wizzard hem de sleutel gegeven. Het lukte.


Op het programma staat nu nog: lunchen, naar de kroeg voor de coca coa con congac voor de Wizzard, weer rustig afzakken naar het klooster, een siƫsta, avondeten en nog een nacht tussen de hippies.
Het kan niet beter worden. 

Geen opmerkingen: